zondag 18 juli 2021

Weekend Heusden (24-06/27-06-2021)

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op ons blog, waar wij je het een en ander vertellen over onze reisjes met onze camper.

Deze keer vertellen wij over ons jaarlijkse weekend met onze vakantievrienden, waar wij (toen onze kinderen nog klein waren) 7 jaar elk jaar mee hebben gekampeerd. Bij toeval elkaar op een camping ontmoet en het klikte zo goed, dat wij de vakanties toen gezamenlijk planden. Na 7 jaar scheiden onze wegen, omdat zij naar het buitenland gingen en wij toen nog niet zover waren.
Zo'n 6 jaar geleden hebben wij de draad weer opgepakt en gaan elk jaar samen een weekendje weg om het afgelopen jaar met elkaar door te nemen en vooral veel lol te beleven.

Dit jaar hebben wij gekozen voor een camping dichtbij onze woonplaatsen (Dongen en Rosmalen), omdat de kinderen langs zouden komen. Een reünie dus.
De keus is gevallen op camping de Reekens in Heusden. Dat betekende een ritje van een klein half uurtje.




Camping de Reekens is een kleine camping (19 plaatsen). De plaatsen zijn groot en liggen aan de rand van een grasveld met in het midden een mooie speelgelegenheid voor de kinderen. Je hoeft geen zandbakspullen mee te nemen, want die zijn er voldoende aanwezig.
Het toiletgebouw beschikt over 2 heren-, 2 damesdouches en 4 'wastafels'. Aan de buitenzijde bevinden zich de 4 toiletten en de 2 afwasplaatsen. 


Er is ook een slechtweer ruimte die zeer fraai is ingericht. Je kunt daar ook een terecht voor een kopje koffie (via een automaat).

De camping leent zich uitstekend om de vestigingsstad Heusden te bezoeken. Heusden is een mooi plaatsje met mooie kleine (kleine) winkels. Er zelfs een heuse pettenwinkel, waar je petten in alle kleuren, modellen en maten kunt vinden. Voor de pettendragers een must om die winkel te bezoeken.

Op de Vismarkt vindt je diverse restaurantjes waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.
De restaurants die wij bezocht hebben voor een lunch of een diner (Eetcafé Havenzicht, Brasserie Ons GHeluk en het Wapen van Heusden) zijn zeker aan te bevelen.

Ook kun je in de omgeving zeer mooie fietstochten maken, die je door allerlei landschappen en dorpjes leiden. 
Aan te raden is een tocht via het plaatsje Bokhoven en dan een stop te maken bij restaurant Het Veerhuis. Je kunt daar op de dijk genieten van het een kopje koffie met iets lekkers en genieten van het mooi uitzicht. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten