maandag 7 september 2015

Dag 10, Florence


Vandaag vanaf de camping op de fiets naar Florence geweest. Het is vanaf de camping een kleine 20 minuten fietsen. Je fiets lang het water op een fietspad, dus je hebt geen last van auto's.
Wij hebben eerst een stuk door Florence gefietst, alvorens het centrum op te zoeken. Ondanks dat het ontzettend druk was en je niet alleen op fietspaden fietst is het goed te doen. Op deze maniert kom je op plekken die je anders niet ziet. Zo kwamen wij op een pleintje uit waar een kleine markt gaande was.
Toen we richting het centrum gingen keken we met verbazing naar de kleine straatjes met de vele restaurantjes. Wij hadden er voor gekozen om onze fietsen mee te nemen, omdat die nogal de aandacht trokken. Dat is ook goed te doen. Florence is een stad met velen pleinen, waar je van de ene verbazing in de andere valt. De Cattedrale di Santa Maria del Fiore moet je gezien hebben. Een prachtig bouwwerk, met vele kleuren. Toen wij er waren, was men druk bezig om het gebouw te restaureren. Ponte Vecchio (een brug over de Arno) is een brug, waarop alleen maar juwelierswinkeltjes te vinden zijn. Ook de moeite waard.
Na nog even door Florence geslenterd te hebben zijn we weer richting de camping gefietst om bij te komen van weer een fantastische dag in Italië.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten