zaterdag 26 september 2015

Dag 16, Op naar Fréjus

Dag 16, Op naar Fréjus
Omdat wij vandaag niet meer naar Cinque Terre konden, vanwege de stakingen er verder in Deiva Marina weinig te beleven viel, hadden wij besloten om te vertrekken. Volgens de weersvoorspelling zou het in deel van Italië, waar wij waren, slecht weer worden, terwijl in Zuid Frankrijk het redelijk zou zijn.
Wij besloten daarom om naar Fréjus te rijden, een tocht van zo'n drie en half uur over de Autostrada en de Franse snelwegen. Het werd iets langer, want de weersvoorspellingen waren juist en wij hebben onderweg noodweer gehad. De wegen in Italië kunnen een hoosbui niet goed verwerken en er blijft dan ook veel water op de weg staan. Het was zelfs zo slecht, dat het verkeer op een behoorlijk lang stuk niet harder vooruit kwam dan 40 kilometer per uur.
In Fréjus aangekomen op zoek naar camping La Favet. Een kleine camping die volgens de ACSI beoordeling ons enorm aansprak. Helaas deze camping was al gesloten (13 september). Dan maar een andere camping zoeken. Aangekomen bij Camping Les Pines Parasols, bleek de receptie pas om 14:00uur open te gaan. Het campingterrein lag er ook al verlaten bij. Het sanitair-gebouw dat wij tegenkwamen op onze wandeling over de camping was al op slot. Dat gaf ons geen goede indruk, dus op naar de volgende. Gelukkig lag tegenover deze camping nog een camping (camping Fréjus), maar ook daar al een gesloten receptie. Op camping La Baume was nog wel wat vertier, ook al was dat niet veel, maar wij besloten hier maar te blijven. Het is een prima camping voor gezinnen met jonge en oudere kinderen. Er is een gigantisch mooi zwembaden-complex aanwezig, dus de kinderen zullen zich daar goed kunnen vermaken.
Er zijn meerdere toiletgebouwen aanwezig, sommige zijn al wat verouderd. Er wordt gebruik gemakt drukknoppen voor het water, waardoor het water niet echt goed warm wordt. Wanneer je de knop ingedrukt houdt, krijg je na een paar minuten voldoende heet water om lekker te kunnen douchen.
Toen wij er waren werd en 1 keer per dag "schoongemaakt". Met een tuinslang werd de boel afgespoten en dat was het dan.
Als je op deze camping zou willen verblijven, houdt dan wel rekening met de snelweg die vlak langs de camping loopt en je de hele dag (ook 's nachts) de auto's voorbij hoort razen.
Op slechts 3 minuten fietsen van de camping ligt een grote supermarkt (Lidl).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten