donderdag 10 september 2015

Dag 12, Perugia

Vandaag zijn wij met de trein naar Perugia geweest. Op ongeveer 4 kilometer van de camping ligt in het plaatsje Terrontola het station. Wij zijn vanaf de camping te voet naar het station gegaan. Het is een wandeling van zo'n 50 minuten. In Italië kennen ze geen voetpaden, dus je moet dan gewoon langs de B-wegen lopen. Het is dus wel uitkijken. Maar ze zijn Italië wel gewend aan wandelaars langs de weg, want iedereen wijkt voor je uit.
Een kaartje voor de trein koste ons € 3,90 (enkele reis). Kaartje koop je net als in Nederland, gewoon bij een ticketautomaat. De treinreis naar Perugia duur ongeveer 41 minuten. Op het station in Perugia aangekomen, moesten wij wel even lachen. Wij hadden namelijk een heel andere voorstelling van een centraal station. Maar ja zo is Italië.
Wij hadden ons niet goed voorbereid op een dage Perugia, en we dachten naar het centrum te lopen. Tip: neem de bus. Het is namelijk een heel eind vanaf het station en je moet omhoog naar de historische stad. Maar eenmaal daar ben je die tocht snel vergeten, zo mooi.
Je hoeft gelukkig de klim niet helemaal te maken, want op een gegeven moment stuiten wij op roltrappen, die in het oude stadsgedeelte zijn gemakt en die je naar boven geleiden. Eenmaal daar kijk je je ogen uit en verbaas je je over de oude mooie gebouwen. Wat je ook zeker moet doen is het panorama terras bezoeken. Je hebt dan een schitterend uitzicht over een gedeelte van de stad en de vallei.
Kleine impressie van Perugia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten