zaterdag 26 september 2015

Dag 15, Cinque Terre

Vandaag zijn wij vroeg aangereden, want de camping die wij op het oog hadden, staat bekend als zijnde druk. Via de Autostrada is het een uur en vijftien minuten rijden. Om ongeveer 11:00 uur kwamen wij aan bij Camping La Sfinga in Deiva Marina. Wij konden kiezen uit 3 nog vrije plaatsen. Een half uurtje later stond de camping vol. Ook hier voordeel met de ANWB Camping Key Card.
De eigenaar van de camping rijdt met een busje tussen de camping en het treinstation op en neer. Deze service is gratis.



Wij kozen ervoor om het (vanaf Deiva Marina) tweede plaatsje als eerste te bezoeken. Plaatsje heet Varenzza. In de trein er naar toe was het druk en op het station nog drukker, omdat er veel toeristen uit, maar ook veel toeristen in willen. Als je eenmaal uit de drukte bent, kijk je je ogen uit.
Smalle huisjes, de een nog mooier dan de ander en allemaal in een andere kleur geschilderd. Smalle steegjes, veel trappen.
Het is wel toeristisch, veel winkeltjes en restaurantjes, de een nog knusser dan de ander.
Wat de zeker moet doen in dit plaatsje is de kasteelruïne bezoeken. Het is even een klim, maar echt de moeite. Niet zozeer de ruïne, maar het uitzicht wat je daar hebt. Je kijkt uit over de haven en de zee. De zee is daar echt zo zoals je die op foto's ziet. O zo mooi blauw.
Wij besloten om het dorpje Montrosso (eentje terug voor ons) te doen. Dat viel ons enigszins tegen. Dit dorpje is namelijk een badplaats. Zodra je het station uitloopt stap je op de boulevard van het strand. Wij zijn rechts af gelopen richting Fontera, omdat je dan via een smal pad op een mooi uitkijkpunt komt. Wel uitkijken, want het pad is niet overal goed toegankelijk.


Helaas konden wij de volgende dag de andere plaatsjes niet bezoeken, omdat de Italiaanse spoorwegen voor die dag een staking aangekondigd hadden.
Wij zijn die avond nog wel met shuttle-busje teruggegaan Deiva Marina om wat te eten. Dat hebben wij gedaan op de boulevard met uitzicht op zee bij hotel Caravella. Geen aanrader, het eten was redelijk, maar de bediening was gewoon slecht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten