donderdag 10 september 2015

Dag 11, Op naar het meer van Trasimeno

Wij hadden de weersvoorspellingen gezien in Frankrijk en in Italië. Omdat Frankrijk in onze laatste week niet zo'n mooi weer zou hebben in tegenstelling tot Italië, hadden we besloten om dan maar langer in Italië te blijven. We zakken wat verder de laars in op weg naar het meer van Trasimeno. Een tocht van ca. 120 kilometer via de autostrada. Vanuit Florence eerst en paar kilometer autoweg, dan ongeveer 80 kilometer autostrada en dan nog een kleine 30 kilometer over de Italiaanse B-wegen. Iedereen die al eens in Italië is geweest, weet hoe "goed" die wegen zijn.
Vorig jaar hebben wij 1 nacht op camping Badiaccia in Castiglione del Lago doorgebracht. Omdat dat zo'n uitstekende camping is, met schitterende sanitair-gebouwen besloten wij om die camping aan te doen. Er was natuurlijk, omdat het tegen het einde van het seizoen loopt voldoende plaats. Wij hadden een, mooie, voor Italië ruime plaats, dicht bij het meer gekozen.
Het sanitair-gebouw is nog net zo goed als vorig jaar, geen mankementen geconstateerd. Nog steeds free Wifi bij de bar en de cappuccino is nog steeds heel goed.
Deze dag hebben wij het ervan genomen en lekker met ons leesboek op een strandbed aan het meer doorgebracht.
Op een kleine 7,5 kilometer van de camping bevinden zich in het plaatsje Castiglione del Lago 2 grote supermarkten (een Lidl en een Familia).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten